Magnatul media din Hong Kong Jimmy Lai a fost arestat, luni, iar la grupul său de presă au avut loc percheziţii, în virtutea legii privind securitatea naţională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Au fost arestate şi alte persoane din grupul de presă care îi aparţine lui Lai.

Poliţia a anunţat, într-un comunicat, că şapte persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 72 de ani au fost arestate, fiind suspectate de coluziune cu puteri străine (una dintre infracţile prevăzute în legea privind securitatea naţională impusă la sfârşitul lunii iunie de Beijing) şi fraudă.

Considerată un răspuns al Beijingului după luni de manifestaţii prodemocraţie care au zguduit fosta colonie britanică în 2019, legea privind securitatea naţională permite autoriăţilor să reprime ”separatismul”, ”terorismul”, ”subversiunea” şi ”complicitatea cu forţe externe şi străine”.

Jimmy Lai este patronul Next Media, care include în special jurnalul Apple Daily şi revista Next, publicaţii prodemocraţie criticate de Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.