Atacul de joi seara, cu un camion frigorific, la Nisa, soldat cu cel puţin 84 de morţi, a fost comis "pentru a satisface cruzimea unui individ sau poate a unui grup", a declarat vineri François Hollande în acest oraş însângerat din sudul Franţei, relatează The Associated Press şi Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa se confruntă cu o provocare "care va fi îndelungată", a declarat şeful statului francez în urma unei vizite la un spital din oraş.

"Erau mulţi copii, copii mici, care veniseră împreună cu familia să asiste la un foc de artificii, să se bucure, să împărtăţească o fericire, o strălucire", a declarat şeful statului, citat de Le Figaro.

"Au fost loviţi de moarte, pentru a satisface cruzimea unui individ şi poate a unui grup", a adăugat el, citat de ziarul francez.

Preşedintele Republicii franceze nu exclude o posibilă acţiune a unor complici ai atacatorului.

"Ne aflăm în faţa unei lupte care va fi îndelungată. Avem un inamic care va continua să lovească", a avertizat şeful statului francez, flancat de Marisol Touraine şi Manuel Valls, potrivit Le Figaro.

"Ei sunt răul, iar noi suntem capabili să-i învingem", a subliniat Hollande.

Preşedintele François Hollande a anunţat vineri, în timpul unei vizite la un spital din Nisa, că 50 de persoane se aflau în continuare între viaţă şi moarte, în urma atacului cu un camion, de joi seara, soldat cu cel puţin 84 de morţi, relatează The Associated Press şi Le Figaro.

"Răniţii au imagini cumplite în minte. Ei suferă în scaunul lor cu rotile, uneori din cauza acestei suferinţe psihologice (...). Mulţi afirmă că nu îşi mai amintesc nimic, în afară de corpurile îmbucătăţite pe care le aveau în faţa ochilor", a declarat preşedintele francez, citat de Le Figaro.

Hollande, sobru, flancat de premierul Manuel Valls, a subliniat că "pentru a lovi Franţa a fost comis acest act terorist", citat de AP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.