Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah îşi felicită aliatul iranian şi salută decizia ”Teheranului de a răspunde ferm atacului sionist împotriva Consulatului Iranului la Damasc” în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Puternica grupare şiită susţinută de Iran a transmis ”felicitări” aliatului său, într-un comunicat, duminică, pentru atacul ”fără precedent” împotriva inamicului comun şi dă asigurări că şi-a ”atins” obiectivele militare ”în pofida participării Statelor Unite şi aliaţilor lor internaţionali (...) la ripostă”.

Mişcarea libaneză a salutat ”decizia curajoasă şi înţeleaptă a Teheranului de a răspunde ferm atacului sionist împotriva Consulatului Iranului la Damasc”, în Siria.

Iranul a alansat sâmbătă seara peste 300 de drone şi rachete împotriva Israelului, în urma unui atac care a distrus Consulatul Iranului la Damasc, la 1 aprilie, în care au fost ucise 16 persoane, inclusiv şapte militari iranieni, între care doi generali.

Atacul de sâmbătă este primul desfăşurat vreodată de Iran împotriva Israelului.

El a fost ”dejucat”, iar ”99% dintre tiruri” au fost interceptate, potrivit armatei israeliene.

În timp ce se desfăşura atacul, Hezbollahul a anunţat că a lansat douăsalve de rachete de tip Katiuşa vizând poziţii militare israeliene, situate în Platoul Golan sirian, ocupat de Israel.

Aceste atacuri fac parte din operaţiuni antiisraeliene revendicate de către formaţiunea islamistă libaneză în ultimele şase, de când a început Războiul în Fâşia Gaza.

De la începutul acestui război între Israel şi mişcarea islamist plaestiniană Hamas, la 7 octombrie, schimburi de tiruri au loc zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, aliatul Hamasului.

Aviaţia israeliană a desfăşurat duminică mai multe raiduri vizând localităţi în sudul şi estul Libanului.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.