Numărul caselor şi structurilor distruse de erupţiile vulcanului Kilauea a ajuns la 82, conform Agenţiei Federale de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă, după ce lava a pătruns pe străzile din Hawaii, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În jur de 890 de hectare au fost arse de lavă de pe 3 mai până în prezent, în cea mai distructivă erupţie a vulcanului în ultimul secol.

„Opt case au fost distruse pe această stradă în 12 ore”, a declarat localnicul Ikaika Marzo, făcând referire la complexul Leilani Estates de pe Insula Mare din Hawaii.

Pompierii au mers din uşă în uşă pentru a evacua rezidenţii de pe următoarele două străzi – Kahukai şi Mohala – despre care se crede că că vor fi afectate. 

În jur de 37 de structuri sunt deja inaccesibile pentru că sunt înconjurate de lavă iar persoanele care nu-şi vor părăsi locuinţele ar putea rămâne blocate.

„Oricine care încă este prezent în zonele afectate ar trebui să plece imediat”, se arată într-o alertă emisă de Apărarea Civilă din Hawaii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.