Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că este prea devreme ca să spună dacă guvernul îşi va respecta planul de a ridica restricţiile din Anglia la 21 iunie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hancock a spus că a existat un impact semnificativ al variantei delta de covid-19 descoperită în India. El a menţionat creşterea numărului de cazuri de coronavirus, dar a precizat şi că lockdown-ul ar putea fi luat în calcul, având în vedere rata spitalizărilor şi deceselor.

“Este prea devreme să luăm o decizie definitivă. Eu şi premierul vom analiza toate datele în această săptămână. Am spus că le vom da oamenilor suficient timp înainte de data de 21 iunie. În acest moment nu spunem ‘Nu’ datei de 21 iunie”, a afirmat Matt Hancock.

Ministrul a spus că este important ca oamenii să primească ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, deoarece datele arată că acestea pot fi eficiente împotriva variantei delta.

În urmă cu câteva zile, premierul britanic Boris Johnson spunea că nu vede nimic în informaţiile primite de el care să ducă la întârzierea planurilor de încheiere a lockdown-ului.

În Marea Britanie s-au înregistrat până acum 127.836 de decese asociate covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.