Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qasam, confirmă vineri într-un comunicat, după ce Qatarul a anunţat un armistiţiu vineri, că acesta ”va începe vineri la ora (locală) 7.00 dimineaţa”, adică la ora 5.00 GMT, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armistiţiul ”va dura patru zile, începând de vineri dimineaţa, şi constă într-o oprire completă a activităţilor militare”, se arată în comunicat.

În această perioadă, ”50 de deţinuţi sionişti, femei şi copii în vârstă de până la 19 ani, vor fi eliberaţi”, în schimbul eliberării - pentru fiecare dintre ei - a ”trei deţinuţi palestinieeni, femei şi copii”, precizează Brigăzile.

Qatarul a anunţat joi că un armistiţiu în Fâşia Gaza urmează să înceapă vineri dimineaţa, la ora locală 7.00 (şi ora României).

Un prim grup de ostatici urmează să fie eliberat la ora locală 16.00, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar.

Qatarul, una dintre ţările mediatoare, a anunţat că a primit lista civililor care urmează să fie eliberaţi din Fâşia Gaza.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Qatar, Majed Al-Ansari, a anunţat că urmează să fie eliberaţi 13 femei şi copii.

Qatarul a anunţat că armistiţiul constă într-o încetare completă a focului - atât în nordul, cât şi în sudul Fâşiei Gaza.

Majed Al-Ansari a anunţat că, în cea de a patra zi a armistiţiului, luni, Qatarul speră să negocieze un acord ulterior în vederea eliberării altor ostatici din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.