Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a afirmat miercuri seară, într-un comunicat, că a eliberat o femeie israeliană şi pe cei doi copii ai săi, iar presa israeliană afirmă că este vorba de o farsă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O femeie israeliană colonistă şi cei doi copii ai ei au fost eliberaţi după ce au fost reţinuţi în timpul confruntărilor dintre mişcare şi armata israeliană", a declarat aripa armată a Hamas, fără a preciza data eliberării lor.

O înregistrare video difuzată ulterior de Al-Aqsa TV, canalul Hamas, arată o femeie în cămaşă albastră cu doi copii şi trei bărbaţi înarmaţi care se îndepărtează de o zonă de sârmă ghimpată care pare a fi gardul israelian din jurul Fâşiei Gaza.

În aceste imagini nu este vizibilă nicio prezenţă militară.

Televiziunea publică israeliană a afirmat ulterior că imaginile arată persoane care "nu au fost niciodată duse în Gaza".

Presa locală a explicat că este vorba de Avital Aladjem, o locuitoare a kibbutzului Holit care, potrivit relatării pe care a făcut-o într-o serie de interviuri, ar fi fost dusă cu forţa sâmbătă de bărbaţi din Hamas împreună cu doi dintre copiii unui vecin în zona de frontieră dintre Israel şi Fâşia Gaza, după asaltul fără precedent lansat de sute de combatanţi ai mişcării islamiste asupra sudului ţării.  Aladjem a declarat că răpitorii i-au lăsat libertatea de a pleca cu copiii la gard.

În timp ce amploarea atrocităţilor comise de Hamas în timpul asaltului extrem de violent de sâmbătă începe să iasă la iveală din mărturiile strânse de la supravieţuitori, mişcarea islamistă, calificată drept teroristă de Uniunea Europeană şi de Statele Unite, neagă că ar fi comis atrocităţi împotriva civililor şi acuză "presa occidentală" că retransmite acuzaţii false.

Zeci de israelieni şi străini, soldaţi, civili, copii şi femei, ar fi în mâinile Hamas în Fâşia Gaza de la această ofensivă, care a luat Israelul complet prin surprindere în ultima zi a sărbătorii evreieşti Sukkot şi în mijlocul Sabatului.

Autorităţile israeliene au numărat 150 de ostatici, în timp ce sute de persoane sunt încă dispărute şi cadavrele sunt încă în curs de identificare.

În acest moment nu a fost transmis niciun comunicat oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.