Brigăzile Ezzedine Al-Qassam, aripa militară a Hamas, au raportat lupte terestre cu armata israeliană în două sectoare din Fâşia Gaza, după ce Israelul anunţase vineri seara o extindere a operaţiunilor terestre, deşi ulterior a precizat că nu este vorba despre o ofensivă pe scară largă, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"Ne confruntăm cu incursiuni terestre israeliene în Beit Hanoun (nord) şi Al-Bourej (centru). Lupte violente sunt în curs de desfăşurare", a declarat Hamas într-un comunicat de presă.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) îşi extind activitatea terestră în Gaza în noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt militar. "În ultimele ore am intensificat atacurile în Gaza", a declarat IDF într-un comunicat. "Forţele aeriene atacă pe scară largă ţinte subterane şi infrastructura teroristă, foarte semnificativ. În continuarea activităţii ofensive pe care am desfăşurat-o în ultimele zile, forţele terestre extind activitatea terestră în această seară", a anunţat armata israeliană.

În plus, Tsahal (armata israeliană) a informat agenţiile internaţionale de presă Reuters şi Agence France-Presse că nu poate garanta siguranţa jurnaliştilor lor care operează în Fâşia Gaza din cauza activităţilor militare în curs de desfăşurare, relatează Reuters. "Forţele de apărare israeliene ţintesc toate activităţile militare ale Hamas în întreaga Fâşie Gaza", a transmis armata israeliană, adăugând că Hamas îşi plasează în mod deliberat operaţiunile militare "în apropierea jurnaliştilor şi a civililor".

O sursă americană anonimă a declarat ulterior pentru postul de televiziune ABC News că operaţiunea de vineri seara din Gaza este una limitată. Iar purtătorul de cuvânt al IDF, Peter Lerner, a confirmat la acelaşi post de televiziune că acţiunea actuală nu este o operaţiune majoră, aşa cum se aştepta.

Întrebat dacă trupele au lansat o invazie terestră în Fâşia Gaza în noaptea de vineri spre sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, Peter Lerner, a declarat pentru ABC News: "Ne desfăşurăm activităţile de degajare şi curăţare, pentru a crea condiţii mai bune pentru circumstanţe operaţionale optime la sol. Aşadar, căutăm capacităţi antitanc, distrugem posturile de observare şi vizăm teroriştii acolo unde îi găsim, pe linia frontului sau la periferia Fâşiei Gaza", a continuat el, precizând că trupele "desfăşoară aceste activităţi" de "câteva zile", dar nu poate da detalii din cauza "preocupărilor operaţionale".

"Intenţionăm să le dezmembrăm capacităţile, să le distrugem guvernul şi să ne asigurăm că nu vor mai putea folosi niciodată Fâşia Gaza ca punct de pregătire împotriva poporului nostru", a punctat Lerner.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie în favoarea unui armistiţiu umanitar imediat în Gaza. SUA şi alte 13 state au votat împotrivă, România s-a abţinut / Reacţia Israelului şi a Hamas

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.