Armata hackerilor Coreei de Nord ar fi furat milioane de dolari în 2020, în vederea finanţării programului nord-coreean de înarmare cu rachete nucleare şi balistice, potrivit unui document confidenţial ONU, dezvăluie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regimul lui Kim Jong Un este acuzat în acest document de ”operaţiuni împotriva instituţiilor financiare şi caselor de schimb valutar virtuale” cu scopul de a plăti înarmarea şi a menţine pe linia de plutire economia nord-coreană.

O ţară membră ONU, neprecizată, acuză hackeri nord-coreeni de deturnarea a 316 milioane de dolari în perioada 2019-noiembrie 2020.

Potrivit CNN, în raport se arată că Phenianul ”întreţine instalaţii nucleare, îşi modernizează infrastructura” şi continuă să ”caute material şi tehnologii” în programul său de înarmare nucleară.

ONU încearcă de ani de zile, prin sancţiuni dure, să oblige regimul totalitar nord-coreean să-şi suspende programele de înarmare nucleară şi balistică, însă fără succes.

Potrivit acestui raport, Iranul ar fi furnizat Coreei de Nord ”piese esenţiale” în dezvoltarea unor rachete cu rază lungă de acţiune, lucru care relevă voinţa celor două ţări de a se înarma nuclear.

Autorii raportului arată că o ţară, pe care nu o dezvăluie, consideră ”extrem de probabil” că Phenianul poate monta un focos nuclear pe o rachetă balistică, indiferent de raza de acţiune.

Însă această ţară nu este sigură că aceste rachete pot intra în atmosfera terestră cu succes.

CNN a obţinut detalii din raportul ONU cu ajutorul unei surse diplomatice anonime de la Consiliul de Securitate al ONU.

Postul american precizează nu ştie când urmează să fie făcut public documentul în mod oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.