Guvernul Statelor Unite va începe săptămâna viitoare să proceseze treptat mii de solicitări de azil din partea migranţilor obligaţi de administraţia Trump să aştepte în Mexic, în cadrul unui program controversat, au declarat vineri oficiali citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile fac parte dintr-un plan al administraţiei preşedintelui Joe Biden de a opri programul cunoscut sub numele de Protocolul pentru Protejarea Migranţilor (MPP), un efort complicat de pandemia de coronavirus şi de îngrijorările referitoare la imigraţia ilegală.

Administraţia Trump a lansat programul în 2019, în cadrul unei campanii largi de limitare a posibilităţii de a cere azil în SUA.

Iniţiativa a obligat peste 65.000 de solicitaţi de azil din Mexic să aştepte la graniţă audierea în justiţia SUA, dar se crede că un număr mult mai mic mai aşteaptă în Mexic.

Administraţia Biden va începe să proceseze aproximativ 25.000 de cereri din partea migranţilor în cadrul acestui program. Noile recomandări vor cere migranţilor să se înregistreze online sau telefonic, să fie testaţi pentru coronavirus în Mexic, iar apoi să vină la un punct de intrare în Statele Unite într-o anumită zi.

Informaţiile au fost salutate cu uşurare într-o tabără de migranţi din oraşul mexican Matamoros, peste graniţă de Brownsville, Texas.

Biden a promis în campanie să inverseze politicile stricete ale fostului preşedinte Trump în domeniul imigraţiei.

Republicanii care susţin politicile lui Trump au criticat oprirea programului MPP şi ar putea folosi acest lucru pentru atacuri politice, dacă imigraţia ilegală va creşte în timpul administraţiei Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.