Guvernul spaniol a anunţat miercuri că restricţionează circulaţia persoanelor către şi dinspre Madrid la călătoriile esenţiale, din cauza creşterii numărului cazurilor de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile regionale au anunţat în schimb că decizia nu are o bază legală, creând condiţiile pentru un conflict politic în regiunea unde au fost înregistrate peste o treime din cele 133.604 de cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele două săptămâni, transmite Reuters.

”Sănătatea Madridului este sănătatea Spaniei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă în care a anunţat noile măsuri care vor intra în vigoare în următoarele zile.

Capitala spaniolă, care are peste 3 milioane de locuitori şi nouă municipalităţi adiacente, fiecare cu cel puţin 100.000 de locuitori fiecare, va fi închisă persoanelor din afara acesteia, în cazul călătoriilor neesenţiale, a anunţat guvernul.

Oamenii vor putea circula pentru serviciu, şcoală, vizite la medic sau pentru cumpărături, dar nu pentru petrecerea timpului liber.

Alte măsuri includ închiderea barurilor şi a restaurantelor la ora 11.00 p.m., faţă de ora 1:00 a.m. care era limita anterioară. De asemenea, parcurile şi locurile de joacă vor fi închise.

Reuniunile sociale vor fi limitate la şase persoane.

Madridul înregistrează 735 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate din orice regiune a Europei şi dublă faţă de rata naţională.

Restricţiile extinse anunţate de guvernul spaniol sunt respinse de autorităţile regionale.

”Decizia nu este legală”, a declarat ministrul regional al Sănătăţii, Ruiz Escudero, care nu a precizat ce măsuri ar putea lua autorităţile regionale pentru a se opune carantinei.

Polarizarea politică a pandemiei i-a exsperat pe cetăţenii Spaniei, unde au fost înregistrate în total 769.188 de cazuri de coronavirus, cele mai multe din Europa Occidentală, şi 31.791 de decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.