Premierul ceh în exerciţiu Andrej Babis a anunţat miercuri că i-a prezentat în mod oficial preşedintelui Milos Zeman demisia Guvernului său populist, în urma înfrângerii în alegeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ceh Milos Zeman l-a însărcinat deja, în mod oficial, marţi, pe liderul Alianţei Împreună (centru-dreapta) Petr Fiala, să formeze un nou guvern.

”În această (joi) dimineaţa, Guvernul nostru şi-a prezentat demisia (...), iar eu i-am trimis preşedintelui o scrisoare în care îl informez” cu privire la această demisie.

Demisia intră în vigoare după ce este acceptată de către preşedintele Milos Zeman - spitalizat din cauza unor probleme hepatice.

Alianţa Împreună, dominată de Partidul ODS al lui Petr Fiala, a format o coaliţie cu altă alianţă de două formaţuni - dintre care una este Partidul Piraţilor - şi dispune de o majoritate de 108 dintre cele 200 de mandate în noua Cameră inferioară a Parlamentului.

Semnarea unui acord de coaliţie a fost anunţată în mod oficial luni de către Petr Fiala, în vederea stabilirii priorităţilor şi repartizării portofoliilor în cadrul vitorului Guvern ceh.

Republica Cehă, un stat membru UE şi NATO cu 10,7 milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu o reintensificare a epidemiei covid-19 şi cu o puternică scumpire a energiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.