Guvernul malaysian a decis să abolească pedeapsa cu moartea, a anunţat joi ministrul malaysian al Comunicaţiilor Gobind Singh Deo, o reformă salutată pe loc de organizaţii de apărarea drepturilor omului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul este de acord să abolească pedeapsa cu moartea”, a declarat el pentru AFP. ”Sper ca legea să fie amendată în curând”, a adăugat el.

Pedeapsa capitală - prin spânzurare - este prevăzută, în prezent, de legea malaysiană în cazul unei serii de infracţiuni, de la crimă la răpire, trezând prin deţinerea de arme de foc şi traficul de droguri.

Guvernul a optat în favoarea abolirii ei, din cauza unei opoziţii tot mai mari a malaysienilor faţă de pedeapsa cu moartea.

”Pedeapsa cu moartea este barbară şi de o cruzime inimaginabilă”, a apreciat, citat într-un comunicat, N. Surendran, de la organizaţia pentru apărarea drepturlor omului ”Avocaţi pentru libertate”.

El consideră că, după ce va aboli pedeapsa capitală, Malaysia va avea autoritatea morală să lupte pentru persoane condamnate la moarte în străinătate.

Un român condamnat la moarte în Malaysia ar putea să beneficieze de o eventuală abolire a pedepsei. Ionuţ Gologan a fost condamnat definitiv la moarte în această ţară în 2016, după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.