Programul de vaccinare împotriva covid-19 în Regatul Unit urmează să vizeze cu prioritate persoanele în vârstă şi profesiunile cu risc - şi nu întreaga populaţie, a anunţat însărcinata cu dosarul în cadrul Guvernului Johnson, Kate Bingham, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numită în primăvară de către Guvern preşedintă a Grupului de lucru însărcinat cu vaccinarea împotriva covid-19, Kate Bingham a declarat cotidianului The Financial Times (FT) că o vaccinare generală a populaţiei ”nu va avea loc”.

”Avem nevoie să vaccinăm toate persoanele cu risc”, a explicat ea în acest interviu postat online suminică seara.

”Se vobeşte despre «timpul de care este nevoie pentru vaccinarea întregii populaţii», însă este greşit”, a subliniat ea.

”Nu va exista o vaccinare a persoanelor sub 18 ani. Va fi un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani şi mai ales pentru personalul medical, personalul azilurilor şi pentru cei mai fragili”, a precizat ea.

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri în diverse programe în curs, mai ales cel alUniversităţii Oxford şi AstraZeneca - fără să ştie dacă acestea vor avea succes.

PESTE O JUMĂTATE DE MILION DE CAZURI 

Regatul Unit - cea mai îndoilată ţară de pandemie din Europa - a depăşit duminică pragul de 500.000 de cazuri şi 42.000 de morţi din cauza covid-19, în urma înregistrării unei creşteri a numărului contaminărilor după soluţionarea unei probleme tehnice.

La fel ca alte ţări europene, se confrintă cu o reintensificare a cazurilor, care a determinat autorităţi să impună noi restricţii, ceea ce creşte şi mai mult aşteptarea unui vaccin.

În ultimul bilanţ pe care l-au prezentat duminică seara, autorităţile sanitare britanice au înregistrat 22.961 de cazuri testate pozitiv în ultimele 24 de ore - cu peste 10.000 de cazuri în plus faţă de numărul înregistrat cu o zi înainte - 12.872, un număr deja aproape dublu faţă de media de 6.000-7.000 de cazuri din timpul săptămânii.

Autorităţile au anunţat sâmbătă că aceste bilanţuri extrem de mari sunt rezultatul unei probleme tehnice, de-acum rezolvată, care ar fi întârziat publicarea unui anumit număr de cazuri în perioada 24 septembrie-1 octombrie.

Acestea urmează să fie adăugate treptat în viitoarele bilanţuri, ceea ce face, potrivit experţilor, ”înşelătoare” tendinţa noilor contaminări zilnice.

Regatul Unit înregistrează astfel cel puţin 502.978 de cazuri de persoane testate pozitiv cu covid-19 de la începutul epidemiei, au anunţat seriviciile britanice.

În speranţa unei reintroduceri în carantină la nivel naţional, Guvernul Johnson şi-a multiplicat acţiunile locale într-o încercare de a controla răspândirea virusului, care a ucis deja cel puţin 42.350 de oameni - cel mai mare bilanţ al morţilor în Europa.

Boris Johnson a avertizat duminică, la BBC, că iarna va di ”dură” şi că ”luni agitate” îi aşteaptă pe britanici înaintea unei eventuale îmbunătăţiri a situaţiei sanitare, în primăvară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.