Guvernul israelian a dat miercuri undă verde unui proiiect de extindere a coloniei evreieşti Efrat, în Cisiordania, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproximativ 7.000 de locuinţe” pot fi construite pe terenul respectiv, precizează într-un comunicat Ministerul Apărării.

”Dinamica construirii nu trebuie să se oprească o secundă”, a scris pe Twitter ministrul Apărării Naftali Bennett, liderul Noii Drepte, un partid naţionalist religios.

Premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu, care încearcă să formeze un Guvern de uniune naţională cu fostul său rival Benny Gantz a anunţat să anexeze coloniile din Cisiordania şi din Valea Iordanului şi vrea să lanseze, la 1 iulie, discuţii cu privire la acest subiect cu membrii Executivului.

Statele Unite s-au declarat pregătie să recunoască această anexare - în cadrul planului de pace prezentat în februarie de către Donald Trump.

”Suveranitatea (israeliană) în Iudeea-Samaria (Cisiordania) şiîn Valea (Iordanului) este o decizie israeliană. noi suntem pregătiţi”, reiterează, într-un interviu acordat Israel Hayom ambasadorul american în Israel David Friedman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.