Autorităţile din estul Libiei anunţă vineri organizarea - la 10 octombrie - la Derna a unei Conferinţe Internaţionale în vederea reconstrucţiei acestui oraş devastat de inundaţii sângeroase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul invită comunitatea internaţională să participe la conferinţa pe care preconizează să o organizeze la 10 octombrie, la Derna, pentru a prezenta proiecte moderne şi rapide de reconstrucţie a oraşului”, anunţă Executivul din estul Libiei într-un comunicat semnat de către şeful acestuia, Osama Hamada.

Acest Guvern anunţă că face apel la această conferinţă ”ca răspuns la cereri ale locuitorilor oraşului sinistrat Derna şi altor oraşe (din estul Libiei) care au suferit pagube” din cauza furtunii Daniel, la 10 septembrie, se arată în comunicat.

Libia, sfâşiată de disensiuni după îndepărtarea de la putere şi moartea lui Muammar al-Gaddafi în 2011, este guvernată de către două administraţii rivale, una la Tripoli (vest), recunoscută de ONU şi condusă de către Abdul Hamid Dbeibeh, iar cealaltă în est, reprzentată de către Parlament şi afiliată taberei mareşalului Khalifa Haftar.

Furtuna Daniel a lovit în plin oraşul Derna, cu 100.000 de locuitori, situat la malul Mării Mediterane, şi a antrenat ruperea a două baraje situate în amonte, provocând o revărsare de amploarea unui tsunami.

Potrivit unui ultim bilanţ oficial, anunţat marţi seara de către ministrul Sănătăţii din estul Libiei, Othman Abdeljalil, inundaţia s-a soldat cu 3.351 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.