Guvernatorul statului Texas, republicanul Greg Abbott, care a emis recent un ordin executiv prin care a interzis obligativitatea vaccinării şi a purtării măştii, a fost diagnosticat cu Covid-19, a anunţat marţi seară un purtător de cuvânt, potrivit NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernatorul Abbott este complet vaccinat împotriva Covid-19, în stare bună şi, momentan, nu prezintă simptome”, a spus Mark Miner, directorul de comunicare al lui Abbott. „Toţi cei cu care guvernatorul a fost în contact astăzi au fost anunţaţi. Prima doamnă a statului Texas, Cecilia Abbott, a primit rezultat negativ la test”.

Abbott a emis, la finalul lunii trecute, un ordin executiv prin care este interzisă obligativitatea vaccinării şi a purtării măştii, deşi numărul de contaminări creşte în stat şi în ciuda presiunilor făcute de oficialii locali şi de inspectoratele şcolare. În două dintre cele mai populate zone ale statului, Harris şi Tarrant, şcolile au sfidat ordinul lui Abbott, având în vedere că elevii se pregătesc să revină la cursuri.

Ordinul lui a fost recent susţinut de Curtea Supremă a statului.

Guvernatorul, care a participat luni seară la un eveniment caritabil, a declarat unor apropiaţi că a primit şi doza suplimentară de vaccin, potrivit unor surse. Administrarea acesteia este autorizată doar în cazul persoanelor cu sisteme imunitare slăbite. Este aşteptat ca Food and Drug Administration să acorde autorizaţia şi ca un program în acest sens să fie demarat de administraţia Biden la jumătatea lunii septembrie. 

Miner a spus că Abbott a fost diagnosticat după o testare de rutină şi că a primit tratamentul Regeneron, folosit în cazul celor care riscă să dezvolte forme grave ale bolii. Guvernatorul s-a izolat şi lucrează din reşedinţa sa.

Texas a înregistrat 144 de decese asociate Covid-19, sâmbătă, potrivit celor mai recente date disponibile. Media deceselor pe ultima săptămână este de 80, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, aceasta fiind cea mai mare din ultimele şase luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.