Guvernatorul de Minnesota Mark Dayton s-a prăbuşit luni, în timp ce rostea un discurs anual în Congresul statului său, însă consilierii săi au dat asigurări că oficialul şi-a revenit repede şi s-a întors acasă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un clip publicat de Legislativului statului Minnesota, publicat pe YouTube, îl arată pe bărbatul de 69 de ani, cu părul grizonat, oprindu-se să bea puţină apă, apoi pronunţând cu dificultate cuvintele şi prăbuşindu-se.

Din imagini se pare că s-a lovit cu capul de tribună, în timp ce consilierii încercau să îl ajute. Din sală s-au auzit exclamaţii, iar cineva a strigat: “Întindeţi-l pe jos, întindeţi-l pe jos, vă rog”.

Aleşii au anulat imediat şedinţa, în timp ce Dayton, membru al Partidului Democratic Ţărănesc Laburist din Minnesota, afiliat Partidului Democrat, a primit îngrijiri medicale.

Potrivit Minneapolis Star Tribune, Dayton şi-a recăpătat rapid cunoştinţa şi a reuşit să se ridice.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care Dayton vorbea de 40 de minute în Legislativ, în discursul anual despre starea statului, a precizat şeful său de cabinet, Scott Kendall. El a adăugat că guvernatorul a fost dus acasă, unde a fost supus unui control medical, fără a avea nevoie de internare.

Dayton a fost internat pentru scurt timp în urmă cu un an, după ce a leşinat în timpul unui eveniment într-o suburbie a St Paul din Woodbury. Consilierii au precizat că suferea de deshidratare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.