Guvernatorul Guam, Eddie Calvo, a declarat miercuri că avertismentul Coreei de Nord privind un posibil atac cu rachete vizând teritoriul din Pacific nu reprezintă o ameninţarem iar insula este pregătită pentru “orice eventualitate”, măsuri de protecţie fiind amplasate strategic pentru a apăra populaţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Guam este teritoriu american (…). Nu suntem numai o instalaţie militară”, a subliniat guvernatorul.

Calvo a precizat, într-un mesaj video online, că a contactat Casa Albă şi a fost anunţat de Departamentul Apărării şi de cel pentru Securitate Internă că nu există o schimbare în nivelul ameninţării.

El a precizat că va convoca o întâlnire cu comandantul armatei din Guam şi cu serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă pentru a discuta despre cât de pregătiţi sunt.

Coreea de Nord a anunţat că ia în calcul un atac cu rachete cu rază de acţiune intermediară vizând teritoriul american Guam, din Pacific. Presa oficială de la Phenian a făcut anunţul, citând un comunicat al armatei, la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat Coreea de Nord cu “foc şi furie”.

Anterior, presa americană a scris că Phenianul a reuşit să miniaturizeze suficient o bombă nucleară pentru a o pune într-una dintre rachetele sale intercontinentale, potrivit concluziilor secrete ale unor experţi din cadrul spionajului american.

Alt raport oficial american arată că dictatorul nord-coreea Kim Jong-un dispune de aproximativ 60 de bombe atomice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.