Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat joi după-amiază stare de urgenţă în sistemul subteran de transporturi din cauza echipamentelor învechite şi a problemelor repetate din ultima perioadă, care au dus în urmă cu două zile la deraierea unei garnituri de metrou în zona Harlem, transmite New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceasta a precizat că va semna un ordin executiv pentru a accelera eforturile de îmbunătăţire a sistemului subteran, inclusiv prin desfăşurarea reparaţiilor necesare şi prin achiziţionarea unor noi garnituri de metrou şi prin reînnoirea echipamentelor.

Cuomo a declarat că performanţa dăunătoare a sistemului subteran nu mai este acceptabilă şi i-a ordonat directorului Autorităţii Metropolitane de Transporturi, Joseph J. Lhota, să prezintă un plan de reorganizare a agenţie într-un termen de 30 de zile, prin care se va pune bazele unei organizaţii care îşi îndeplineşte funcţia în New York.

Guvernatorul a promis că va direcţiona un surplus de un miliard de dolari pentru îmbunătăţirea capitalului Autorităţii Metropolitane de Transporturi, care gestionează sistemul subteran din New York.

Această acţiune vine la două zile după ce o garnitură de metrou a deraiat la intrarea într-o staţie din cartierul newyorkez Harlem.

Peste treizeci de persoane au suferit răni superficiale şi au fost obligate să evacueze garnitura de metrou prin tunelurile întunecate, după incidentul din New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.