Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în trei comitate din nordul statului, din cauza pericolului reprezentat de barajul Oroville, din care riscă să cedeze o parte, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea de urgenţă vizează comitatele Butte, Sutter şi Yuba.

“Statul alocă tot personalul şi resursele necesare pentru a se ocupa de această situaţie gravă”, a precizat guvernatorul Jerry Brown.

“Sunt în contact cu personalul de intervenţie în situaţii de urgenţă care s-a ocupat de situaţia din Oroville pe tot parcursul weekendului şi este clar că circumstanţele sunt complexe şi se schimbă rapid”, a spus Brown într-un comunicat.

Circa 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare, iar şeriful comitatului Butte, Kory Honea, a spus că nu a fost luată nicio decizie privind când se vor putea întoarce la casele lor.

Aproximativ 100 de poliţişti suplimentari au fost trimişi în regiune, iar 1.200 de membri ai Gărzii Naţionale sunt în alertă.

Persoanele care s-au grăbit să îşi părăsească locuinţele, de teama unei catastrofe au blocat autostrăzile.

Barajul Orovile este cel mai înalt din ţară, de aproape 235 de metri înălţime.

California, care s-a confruntat în ultimii cinci ani cu o secetă severă, a înregistrat în ultima perioadă ploi şi ninsori abundente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.