Preşedintele Joe Biden a spus că guvernatorul de New York Andrew Cuomo ar trebui să demisioneze după ce procurorul general l-a găsit vinovat de hărţuire a 11 femei în urma unei anchete prezentate marţi, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar trebui să demisioneze", le-a declarat Biden reporterilor la Casa Albă. 

Când a fost întrebat de Kaitlin Collins de la CNN dacă Cuomo ar trebui să fie înlocuit în cazul în care refuză să demisioneze, Biden a afirmat: "Înţeleg că legislaţia statului poate decide demiterea, nu sunt sigur de asta". 

Guvernatorul Cuomo a negat acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate de 11 femei după ce marţi ancheta a fost făcută publică. Procurorul general Letitia James a arătat că, în urma unei investigaţii care a durat mai multe luni, s-a stabilit că Andrew Cuomo a hărţuit sexual mai multe femei şi că a creat un mediu de lucru toxic în biroul său. 

Într-o conferinţă de presă, marţi după-amiază, guvernatorul a respins acuzaţiile. 

Raportul de 165 de pagini, care cuprinde interviuri cu 179 de martori şi o trecere în revistă a zeci de mii de documente, mai afirmă că biroul lui Cuomo era plin de frică şi intimidare şi era un mediu de lucru ostil pentru mulţi angajaţi.

Cuomo a hărţuit membrii propriului personal, membri ai publicului şi alţi angajaţi ai statului, dintre care unul era soldat al statului, susţine raportul.

Descoperirile arată ”o imagine profund tulburătoare, dar clară”, a spus James, descriind biroul lui Cuomo drept ”un loc de muncă toxic”.

Biroul lui Cuomo nu a răspuns imediat la cererea CNBC de comentarii asupra raportului procurorului general.

Anunţul a venit la aproximativ două săptămâni după ce Cuomo a fost intervievat de anchetatorii timp de 11 ore.

Cercetarea asupra numeroaselor acuzaţii ale femeilor de hărţuire sexuală de către Cuomo a început în martie, după ce camera executivă a statului a acceptat cererea procuroarei James pentru investigare.

Mai târziu în aceeaşi lună, zeci de parlamentari ai statului democrat - inclusiv primarul oraşului New York, Bill de Blasio, cu care Cuomo are o relaţie dificilă de mult timp - l-au îndemnat pe guvernator să demisioneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.