Guineea şi Organizaţia Mondialăa Sănătăţii se pregătesc să anunţe sâmbătă încheierea epidemkiei febrei hemoragice Ebola, care a reapărut în urmă cu câteva luni în această ţară din Africa de Vest, au anunţat joi ministrul Sănătăţii Rémy Lamah şi OMS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lamah subliniază rapiditatea cu care - mai puţin în cazul în care nu se declară un nou caz până sâmbătă - serviciile de sănătate au pus capăt epidemiei, anunţată în mod oficial în februarie, spre deosebire de faptul că Africa de Vest a luptat din 2013 în 2016 împotriva celei mai grave epidemii din lume de la identificarea virusului, în 1976.

Ebola a cauzat, de la reapariţia sa, cinci morţi, potrivit Biroului OMS în Guineea.

Au fost raportate 23 de cazuri de contaminare - dintre care 16 au fost confrimate, iar şapte sunt considerate probabile.

Ebola a ucis din 2013 în 2016 11.300 de persoane, în principal în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, trei dintre cele mai sărace ţări din lume - un bilanţ subevaluat, recunoştea la vremea respectivă OMS.

”Ne pregătim ca, în zilele următoare, să vă anunţăm oprirea circulaţiei virusului Ebola, mai exact la 19 iunie 2021”, a anunţat Lamah într-o videoconferinţă OMS.

”Această ceremonie importantă este prevăzută în regiunea Nzérékoré, iar noi contăm pe prezenţa tuturor actorilor care s-au comportat curajos în timpul acestei epidemii, şi a comunităţilor locale”, a declarat el presei.

La fel ca în decembrie 2013, regiunea Nzérékoré (sud-est), situată la frontiera Guineei cu Liberia, este focarul acestei epidemii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.