Candidatul surpriză la alegerile prezidenţiale din Guatemala, Bernardo Arevalo, care a fost ţinta unor tentative de excludere în timpul campaniei electorale, a câştigat cel de-al doilea tur de scrutin, duminică, pe baza promisiunii de a pune capăt corupţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem deja o tendinţă extrem de importantă", a declarat Irma Palencia, preşedinta Tribunalului Electoral Suprem (TSE), anunţând că Arevalo avea 59% din voturi după numărarea a 95% din voturile exprimate, faţă de 36% pentru rivala sa, fosta primă doamnă Sandra Torres.

Alegerile s-au desfăşurat fără a fi semnalate "incidente semnificative", a precizat anterior TSE, care a remarcat fără alte precizări o "rată de participare istorică".

Cei doi candidaţi, Bernardo Arevalo, în vârstă de 64 de ani, şi Sandra Torres, în vârstă de 67 de ani, se revendică amândoi de centru-stânga. Dar, în timp ce primul cristalizează speranţele de schimbare într-o ţară profund inegală, rivala sa este văzută ca reprezentând sistemul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.