Grupul aeronaval al portavionului USS Ronald-Reagan a intrat în Marea Chinei de Sud într-o msiiune de rutină, a anunţat marţi Marina americană (US Navy), în contextul unor tensiunitot mai puternice între Washington şi Beijing, care revendică suveranitatea acestor ape controversate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China îşi exprimă frecvent furia faţă de misiuni americane în Marea Chinei de Sud şi apreciază că acestea nu promovează pacea şi stabilitatea în regiune.

Marina americană face acest anunţ după ce Beijingul a denunţat declaraţii ale G7 şi NATO.

Grupul aeronaval american efectuează ”operaţiuni de securitate maritimă care includ operaţiuni de zbor (...), exerciţii de tir maritim şi exerciţii tactice coordinate între unităţi de suprafaţă şi în aer”, a anunţat US Navy.

Această misiune face parte din ”prezenţa de rutină” în regiunea indo-pacifică, precizează Marina americană.

Washingtonul şi-a multiplicat misiunile de acest tip în ultimii ani, în contextul în care problema Mării Chinei de Sud a devenit unul dintre principalele puncte ale unor tensiuni cu Beijingul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.