Gruparea paramilitară rusă Wagner a fost înregistrată în Belarus ca organizaţie educativă, potrivit Registrului Unificat de Stat al Persoanelor Juridice şi Antreprenorilor Individuali din Belarus, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Registrului, persoana juridică cu numele ”Gruparea Wagner” a fost înregistrată la 3 august de către Comitetul Executiv al Districtului Osipovici, în satul Ţel din acest district, situat în regiunea belarusă Moghilău (est).

Gruparea Wagner şi-a declarat o unică activitate şi anume educativă, potrivit Registrului.

Mercenari din Wagner s-au instalat în iulie într-o tabără pe teritoriul unei baze militare părăsite în apropiere de oraşul Osipovici, în urma unei rebeliuni militare efemere în iunie.

Ministerul belarus al Apărării a anunţat că forţe belaruse organizează exerciţii militare comune cu combatanţi Wagner în apropierea frontierei cu Polonia, un stat membru NATO.

Ministerul belarus a publicat o serie de înregistrări video în care mercenari Wagner formează trupe belaruse.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, difuza în aceeaşi perioadă o înregistrare video în care anunţa că luptători ai săi au sosit pe ”teritoriul belarus”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.