Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, l-a lăudat pe fostul preşedinte american, George H.W. Bush, care a decedat vineri, la vârsta de 94 de ani, pentru rolul său în a pune capăt Războiului Rece şi a cursei de înarmare între SUA şi Uniunea Sovietică, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gorbaciov, în vârstă de 87 de ani, a făcut declaraţiile după ce George H.W. Bush, al 41-lea preşedinte al SUA, a murit vineri.

Bush senior a participat la discuţii cu Gorbaciov înainte ca Uniunea Sovietică să se dizolve în 1991 şi a semnat un acord istoric privind controlul armelor, prin care s-a redus substanţial arsenalul nuclear al celor două naţiuni.

„Multe dintre amintirile mele sunt legate de el. Am lucrat împreună pentru a aduce schimbări majore. Era o perioadă dramatică şi cerea responsabilitate din partea tuturor. Rezultatul a fost finalul Războiului Rece şi al cursei înarmării”, a declarat Gorbaciov, conform agenţiei Interfax.

„Vreau să aduc un omagiu contribuţiei lui George Bush la această realizare istorică. A fost un partener adevărat”, a adăugat el.

George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile. El a avut un singur mandat la Casa Albă, între anii 1989 şi 1993, în perioadă în care s-a prăbuşit Uniunea Sovietică şi au căzut regimurile comuniste din statele din Europa de Est. Republican, George H.W. Bush, a fost director al CIA la un moment dat şi i-a fost vicepreşedinte lui Ronald Reagan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.