Premierul italian Giuseppe Conte a obţinut un vot de încredere, în Camera Deputaţilor, după ce a pierdut susţinearea Partidului Italia Viva al lui Matteo Renzi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţii italieni s-au pronunţat în favoarea guvernului cu 321 la 259 de voturi.

Italia Viva a anunţat că s-a retras din coaliţia guvernamentală din cauza unor neînţelegeri pe tema gestionării crizei covid-19 şi efectelor acesteia asupra economiei.

Senatul italian organizează, la rândul său, marţi, un vot de încredere crucial pentru viitorul Guvernului lui Giuseppe Conte, nevoit să caute o nouă majoritate parlamentară în toiul pandemiei covid-19.

În urma votului de încredere obţinut în Camera Deputaţilor, în care cele doi piloni ai coaliţiei sale - Partidul Democrat (PD, centru-stânga) şi Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem) dispun de majoritate, Conte încearcă săobţină votul de încredere al Senatului - în care are nevoie de 15 voturi pentru a obţine majoritatea absolută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.