Un tun cu apă a fost folosit, sâmbătă, împotriva activiştilor de mediu în pădurea Dannenroder, zonă care este eliberată pentru extinderea autostrăzii A49, relatează dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de ordine au folosit tunul cu apă după ce activiştii au refuzat să părăsească zona, ei construind baricade, folosind dispozitive pirotehnice şi blocând drumul către un depozit din apropiere.

În social media, activiştii s-au plâns de faptul că folosirea tunului cu apă pe temperaturi de îngheţ este o acţiune “iresponsabilă”.

Poliţia a reacţionat precizând, pe Twitter, că a lansat mai multe avertismente înainte să folosească tunul cu apă.

De mai mult de un an, mii de activişti de mediu protestează, unii chiar locuiesc în adăposturi improvizate în copaci. Luna trecută, autorităţile au început acţiunile pentru a-i evacua pe protestatari.

85 de hectare de teren trebuie să fie eliberate pentru extinderea autostrăzii A49, astfel încât vehiculele să poată circula direct între oraşele Kassel şi Giessen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.