Uniunea Europeană nu ar trebui să oprească discuţiile cu Turcia privind aderarea la blocul european în pofida lipsei progresului şi a faptului că există îndoieli privind statul de drept, conform ministrului pentru UE al Germaniei, Michael Roth, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cei responsabili din Turcia pot decide dacă vor să fie membri ai acestei comunităţi europene a valorilor”, a afirmat Roth la sosirea sa în Luxemburg pentru o întâlnire a miniştrilor UE.

Dar ministrul austriac Gernot Bluemel a declarat că discuţiile ar trebui oprite. „Nu credem că Turcia ar trebui să facă parte din Uniunea Europeană”, a susţinut el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comisia Europeană va publica, cel mai probabil, cel mai critic raport privind discuţiile cu Turcia de când au început negocierile de aderare acum mai bine de zece ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.