Germania şi-a închis joi şi Ambasada de la Ankara, pe lângă Consulatul General şi Şcoala Germană de la Istanbul, în urma unor informaţii privind un posibil atac iminent, a anunţat Ministerul de Externe de la Berlin, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un email, reprezentanţii Consultatului au anunţat că instituţia va fi închisă şi i-au îndemnat pe cetăţenii germani să evite zona.

Consulatul se află în apropiere de Piaţa Takism, o zonă turistică foarte aglomerată, în timp ce Şcoala Germană se află la circa un kilometru şi jumătate distanţă, în zona pietonală Istiklal Caddesi.

Măsura vine după ce un atentat sinucigaş s-a soldat cu moartea a 37 de persoane, duminică, la Ankara. Ambasada Berlinului în capitala turcă a avertizat cetăţenii să fie precauţi.

Atacul a fost revendicat de gruparea Şoimii Libertăţii (TAK), afiliată Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). TAK a ameninţat cu noi atacuri şi a precizat că victimele civile sunt inevitabile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.