Germania redeschide - începând de luni - locurile de joacă, muzeele şi bisericile şi urmează să ia o hotărâre, în zilele următoare, cu privire la şcoli şi anumite evenimente sportive, în cadrul unui plan de ieşire treptată din izolarea impusă în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste măsuri au fost anunţate la finalul unei reuniuni pe tema ridicării restricţiilor impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, joi, a cancelarului Angela Merkel cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri germane.

Angela Merkel a avertizat cu privire la riscul unei reintensificări a covid-19 şi i-a îndemnat pe germani să rămână atenţi şi să continue să respecte măsurile de distanţare socială - prelungite cu o săptămână până la 10 mai.

”Este necesar să acţionăm în vederea unei reduceri şi mai mari a numărului infecţiilor”, a subliniat Merkel.

”În cazul în care curba infecţiilor începe să crească, va trebui să avem un sistem de alertă care să ne informeze înainte, pentru a fi în msură să acţionăm”, a spus ea.

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Germania a crescut joi la 159.119, iar al morţilor la 6.288, potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch.

Germania înregistrează mai puţine morţi decât alte ţări din Europa de Vest, precum Italia, Regatul Unit, Spania şi Franţa.

În pofida acestui lucru, ea a hotărât să prelungească cu o săptămână, până la 10 mai, măsurile de distanţare socială, a anunţat înainte de reuniune secretarul general al Cancelariei Helge Braun, cu rang de ministru.

Helge Braun a subliniat că efectul primei faze a ieşirii din izolare urmează să fie cunoscut după 6 mai şi că este necesar să se aştepte până atunci înaintea unor noi iniţiative.

Germania a început să ridice restricţiile cu privire la ieţirea din casă şi la deplasări săptămâna trecută, când a redeschis anumite magazine, cu condiţia respectării unei distanţe minime între persoane.

Cele 16 landuri elaborează, la rândul lor, un plan în vederea redeschiderii barurilor şi restaurantelor şi examinează posibilitatea de a autoriza anumite evenimente sportive.

Angela Merkel a precizat, însă, că marile evenimente sportive sau culturale rămân interzise până la 31 august.

Ea vrea, la fel ca în celelalte ţări care au impus izolarea din cauza covid-19, să se reia activitatea economică - în contextul în care PIB-ul german ar urma să se contracte cu peste 6% anul acesta -, însă vrea totodată să se evite un nou val al epidemiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.