Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru Covid-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, citează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Supranumit „cocktail monoclonal cu anticorpi”, acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat că dozele vor fi trimise spitalelor unievrsitare săptămâna viitoare şi că Germania este „prima ţară din UE” care va folosi acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

Spahn nu a nominalizat producătorul care va livra tratamentul, dar a confirmat că este acelaşi medicament care i-a fost dat lui Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 în luna octombrie a anului trecut.

„Funcţionează că vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a sus Spahn.

Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Regeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Fostul preşedinte a spus apoi că medicamentul a făcut „o treabă fantastică”.

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat o terapie similară.

Noul tratament este o combinaţie sau „cocktail” a doi anticorpi realizaţi în laborator. Ei se ataşează pe diverse părţi ale proteinei-ţepuşă a virusului, denaturându-i structura.

Numărul noilor cazuri de contaminare înregistrat duminică în Germania este de 12.257, iar cel al deceselor asociate, de 349. Astfel, totalul infecţiilor a depăşit 2,13 milioane şi cel al deceselor este de 51.870, potrivit Robert Koch Institute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.