Şeful biroului Cancelariei germane Helge Braun a declarat că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului în ţară nu vor fi ridicate înainte de 10 aprilie, potrivit DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceste măsuri nu vor eliminate până la 20 aprilie. Până atunci vor rămâne în vigoare", a afirmat Helge Braun pentru cotidianul Tagesspiegel, într-un interviu publicat vineri. 

Persoanele în vârstă trebuie să respecte restricţiile de mişcare şi contact interpersonal pentru mai mult timp decât cei tineri. 

"Toţi cei cu imunitate scăzută din societatea naostră trebuie protejaţi împotriva infecţiei până când un vaccin va fi disponibil", a mai spus Braun. 

Cancelarul Angela Merkel afirmase deja joi că este prea devreme să discute despre când vor fi ridicate măsurile de distanţare.  

Braun a precizat că vrea să urmeze acelaşi model ca al Coreei de Sud în combaterea pandemiei, folosind depistarea digitală pentru a preveni oamenii dacă au contact cu persoane infectate. 

El a subliniat că Germania deja a impus aceleaşi restricţii de contact şi are o rată mai mare de testare. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.