Germania îşi prelungeşte cu 14 zile - până la începutul lui martie - controalele la frontierele cu Tirolul austriac şi Cehia, în lupta împotriva răspândirii variantelor noului coronavirus, a anunţat Guvernul german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul german al Sănătăţii a prelungit cu 14 zile acest dispozitiv, care a intrat în vigoare duminică şi care provoacă critici atât în Europa, cât şi în Germania, a anunţat marţi seara o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Confederaţia asociaţiilor patronale germane (BDA) a criticat aceste controale, care afectează, în opinia sa, activităţile economice şi lanţurile de aprovizionare.

Înaintea unui anunţ cu privire la o relaxare a unor restrcţii - redeschiderea şcolilor la 22 februarie -, Germania urmează să propună teste antigenice anti-covid gratuite, dar şi autoteste de un euro, a anunţat ministrul Sănătăţii Jens Spahn.

”Începând de la 1 martie, toţi cetăţenii trebuie să poată fi testaţi în mod gratuit de către personal format în efectuarea unor teste antigenice rapide. Ele sunt de-acum destul de disponibile pe piaţă”, a anunţat ministrul pe Twitter.

Costul cu aceste teste urmează să fie suportat de către statul federal, potrivit agenţiei germane de presă DPA.

Teste care să fie aplicate de către germani înşişi ”trebuie, de asemenea, să fie disponibile tuturor, după aprobarea lor” de către Institutul federal al Medicamentelor şi Materialelor Medicale, a adăugat Spahn.

”Aceste teste pot să contribuie la siguranţa vieţii de zi cu zi, mai ales în şcoli şi grădiniţe”, a subliniat el, precizând că ministerul său ”negociază în prezent cu diverşi producători”.

O contribuţie în valoare de un euro la achiziţionarea acestor teste este studiată în prezent, scrie presa germană.

Testele antigenice nu sunt însă considerate la fel de fiabile ca testele PCR.

În Germania, Institutul Robert Koch pledează în favoarea unei validări a unui test antigenic pozitiv printr-un test PCR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.