Ministrul german de Externe Annalena Baerbock şi-a exprimat miercuri ”marea îngrijorare” după ce Vladimir Putin a ameninţat cu represalii ”militare şi tehnice” în cazul în care Occidentul nu pune capăt politicii pe care Rusia o consideră ameninţătoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îngrijorarea mea este mare”, deoarece preşedintele rus face declaraţi înaintea unor ”mişcări de trupe” la frontiera cu Ucraina, declară şefa diplomaţiei germane.

Această ”criză gravă” cu Moscova poate fi soluţionată doar prin dialog, subliniază ea.

În contextul unor tensiuni tot mai puternice în centrul cărora se află Ucraina, liderul de la Kremlin a ameninţat cu ”măsuri militare şi tehnice adecvate ca represalii”, în cazul în care Occidentul îşi menţine, în opinia sa, o ”linie foarte clar agresivă”.

Kremlinul acuză Statele Unite şi NATO de faptul că-şi consolidează prezenţa militară la frontierel ruse şi înarmează Ucraina, pe care o susţin în mod public, în care efectuează manevre militare şi desfăşoară forţe la Marea Neagră.

Occidentul acuză Moscova, din contră, de veleităţi agresive, după ce armata rusă a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, din teritoriul căreia Rusia a aneat deja o parte.

Annalena Baerbock insistă asupra necesităţii unui dialog cu autorităţile ruse şi îndeamnă la folosirea ”fiecărui milimetru al mijloacelor de acţiune”.

”În pofida faptului că s-au făcut propuneri care nu constituie baza noastră de negocieri, trebuie să vorbim împreună”, a subliniat ea într-o conferinţă de presă.

”Este important să ne adunăm la masa negocierilor cu Moscova, în cadrul formatului Normandia, din care fac parte Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia.

Este necesar, de asemenea, să se folosească ”posibilitatea oferită în cadrul Consiliului NATO-Rusia” de a ”vorbi împreună şi a contrbui la împiedicarea unei noi escladări”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.