Germania a interzis - în cadrul luptei împotriva extremei drepte - grupul ”Hammerskins Germany”, care răspândeşte ”teoria rasială bazată pe ideologia nazistă”, anunţă marţi ministrul german de Interne Nancy Faeser, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţii au început marţi dimineaţa în şase landuri, la 28 de apartamente ale membrilor organizaţiei, precizează într-un comunicat Ministerul german de Interne.

Interdicţia vizează totodată secţii regionale ale suborganizaţiei "Crew 38", în baza dreptului asociaţiilor.

Germania aplică ”o lovitură extremismuluio de dreapta organizat”, anunţă ministrul de Interne Nancy Faeser.

”Punem capăt activităţilor inumane ale asociaţii neonaziste active la nivel internaţional în Germania”, subliniază ea.

Este vorba despre cea de-a 20-a interdicţie impusă de căre Ministerul german de Interne unei organizaţii de extremă dreapta în Germania, se precizează în comunicat.

”Hammerskins Germany” este o emanaţie a mişcării "Hammerskins Nation", înfiinţată în 1988 în Statele Unite.

Filiala sa germană - care are 130 de membri  - joacă un rol de ”prim-plan pe scena extremei drepte în Europa”, subliniază ministerul în comunicat.

Răspândirea unei teorii rasiale bazate pe ideologia nazistă se află în centrul acţiunii grupului, prin intermediul unor concerte sau difuzări ale unor înregistrări sonore şi vânzarea de obiecte antisemite.

Membrii grupului din lume se desemnează drept ”fraţi” şi se consideră elita scenei skinhead a extremei drepte.

Germania a ridicat la primul rang ameninţările extremei drepte în urma mai multor atentate, inclusiv un atentat eşuat la o sinagogă, în Halle (est), în octombrie 2019, şi un atentat cu caracter rasist la Hanau, în apropiere de Frankfurt, în februarie, soldat cu nouă morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.