Germania a înfiinţat în mod oficial, marţi, un Comandament militar spaţial ca cel al Statelor Unite sau Franţei, în contextul unor îngrijorări tot mai mari faţă de progrese ale Rusiei şi Chinei în domeniul spaţial şi al unei multiplicări a lansării de sateliţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au înfiinţat, în ultimii ani, comandamente interarme ale spaţiului, cu scopul de a înfrunta eventuale ameninţări militare în spaţiu, în contextul în care relaţiile Occidentului cu Rusia se află la cel mai scăzut nivel.

Principala misiune a acestui comandament german este să apere sateliţii de comunicaţii şi de supraveghere folosiţi de armata germană de orice influenţă din afară şi să perturbe exploatarea sateliţilor inamici în cazul unui eventual conflict.

El vizează de asemenea ameninţarea pe care o reprezintă creşterea rapidă a numărului sateliţilor şi a reziduurilor acestor sateliţi la adresa dispozitivelor militare şi civile în spaţiu.

NATO avertiza, la ultimul summit, în iunie, că este pregătită să riposteze militar în cazul unui atac în spaţiu sau din spaţiu şi a desemnat spaţiul drept cel de-al cincilea domeniu de operaţiuni în 2019, alături de cele terestru, maritim, aerian şi cibernetic.

”Spaţiul a devenit o infrastructură critică, pe care este necesar să o securizăm”, a subliniat ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer la Uedem, un orăşel situat în apropierea frontierei cu Olanda.

Un centru spaţial din Uedem urmează să fie integrat în cadrul acestui nou comandament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.