Germania, lovită în plin de al cincilea val covid-19, a înregistrat 50.196 de cazuri, un prag pe care nu l-a mai depăşit de la începutul pandemiei, şi 235 de morţi din cauza covid-19, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a deplâns miercuri o situaţue ”dramatică”.

”Pandemia se răspândeşte din nou în mod spectaculos”, a subliniat un purtător de cuâvnt al Cancelariei şi a îndemnat autorităţile regionale competente să impună noi măsuri sanitare cât mai rapid.

Presiunea asupra spitalelor creşte, iar această intensificare puternică a epidemiei este atribuită unui nivel relativ slab al vaccinării în Germania, de aproximativ 67%.

Mai multe landuri afectate puternic, precum Saaxonia şi Bavaria, iar de curând Berlinul, au impus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, cele mai afectate de această reintensificare a pandemiei.

Începând de luni, Berlinul urmează să interzică accesul persoanelor nevaccinate în restaurante fără terasă, baruri în săli de sport şi în saloane de înfrumuseţare.

Un test negativ nu mai permite accesul în aceste locuri publice, în cazul în care persoanele respective nu s-au vaccinat sau nu pot dovedi că s-au vindecat de covid-19.

În total, aproape 4,9 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 în Germania de la începutul epidemiei.

Social-democratul Olaf Scholz, care urmează să-i succeadă Angelei Merkel la conducerea Germaniei, a îndemnat joi la luptă în vederea opririi acestui nou val al epidemiei ”pentru a trece iarna”.

”Trebuie să luăm foarte multe măsuri necesare pentru a trece această iarnă. Trebuie să ne punem ţara la adăpost la iarnă”, a îndemnat vicecancelarul în exerciţiu în Parlament.

Partidul Social Democrat (SPD) şi viitori săi parteneri de coaliţie - Verzii şi Partidul Liberal (FDP) - prezintă în Parlament noi măsuri în vederea unei consolidări a restricţiilor vizând persoane nevaccinate împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.