Serviciul vamal german a anunţat joi că făcut o captură record de 3,8 tone de cocaină în portul Hamburg, provenind din America de Sud, cu o valoare comercială estimată la 800 de milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drogurile au fost ambalate în pungi de plastic colorate, aranjate în genţi de voiaj, ascunse printre alte mărfuri, în containere.

Traficanţii au încercat să folosească o tehnică bine cunoscută de agenţii antidrog, numită “la smuls”: drogurile nu erau ascunse atent, ci erau plasate în mijlocul altor mărfuri, în locuri uşor accesibile.

La sosirea în port, înainte de inspecţiile vamale, un complice urma să perforeze containerele, să scoată stupefiantele şi să sigileze din nou containerele.

Pentru operaţiune, serviciile vamale germane au recurs la tehnologii avansate de detectare avansate.

Autorităţile nu au precizat dacă au fost făcute şi arestări.

De obicei, cantităţile de cocaină confiscate în Germania era de până la 150 de kilograme, au precizat autorităţile.

Este vorba despre “cea mai mare cantitate confiscată vreodată în Germania”, a subliniat un înalt oficial din Ministerul de Finanţe, Werner Gatzer, care se ocupă de serviciile vamale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.