Autorităţile germane au descoperit nereguli la emisiile de noxe în cazul a 16 mărci auto, printre care şi Dacia, a anunţat vineri ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celelalte 15 mărci vizate sunt Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Jaguar, Jeep, Landrover, Nissan, Suzuki, Opel, Volkswagen, Porsche, Audi, Mercedes şi Renault.

Autorităţile au precizat că, în aceste condiţii, sunt posibile noi rechemări în service pentru rezolvarea problemelor.

Autorităţile germane au explicat că sistemul de filtrare a emisiilor poluante ale maşinilor vizate se dezactivează atunci când temperatura scade sub un anumit nivel. Această procedură este permisă de normele europene în vigoare numai pentru a evita un accident sau avarierea motorului.

Ministrul german a subliniat, încă, că niciunul dintre testele făcute în ultimele luni nu a evidenţiat un fals de amploarea celui de la Volkswagen.

După aşa-numitul scandal Dieselgate, în care s-a aflat că Volkswagen a echipat, în perioada 2005 -2011, 11 milioane de maşini diesel cu un soft care falsifică rezultatele la testele de poluare , Berlinul a ordonat controlarea tuturor modelelor de maşini aflate în circulaţie în Germania.

AFP a contactat Renault pentru a comenta acuzaţiile, dar compania franceză a refuzat să se pronunţe deocamdată.

Constructorul de maşini se afla deja în vizorul autorităţilor de câteva luni. În ianuarie, a anunţat că recheamă circa 15.800 de vehicule Captur echipate cu motoare diesel. Testele au arătat că acestea depăşesc normele în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon şi de oxid de azot.

Compania a anunţat la începutul acestei luni că va reduce emisiile de oxid de azot la o parte dintre modelele sale diesel, începând din iulie, în fabrică.

Producătorii auto germani vor rechema 630.000 de automobile Porsche, Volkswagen Opel, Audi şi Mercedes, pentru remedierea neregulilor legate de softurile care controlează nivelul emisiilor, a declarat vineri un oficial guvernamental din Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.