Preşedintele Partidului Visul Georgian Irakli Kobakhidze a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, ”decizia de a depune imediat canddatura (Georgiei) la aderarea la UE”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie ca Europa să ne deschidă uşa. Ucraina a dobândit prioritate. Noi suntem un trio. Este momentul să se deschdă uşa Georgiei şi (Republicii) Moldova”, îndemna marţi, la emisiunea France 2 ”4 Vérité”, preşednta Georgiei Salome Zourabiţvili.

”Nu trebuie să-i lăsăm lui Putin impresia că are zale slabe, pe care să le folosească după aceea”, pleda şefa statului georgian.

Preşedinta georgiană a avertizat miercuri, la BFMTV, că preşedintele rus Vladimir Putin este ”hotărât să meargă până la capăt”.

Georgia a purat, în august 2008, un război cu Rusia, pentru controlul Osetiei de Sud, o mică republică separatistă georgiană prorusă, căreia Moscova i-a recunoacut independenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.