George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, care a ocupat funcţia între anii 1989 şi 1993, a murit, la vârsta de 94 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trump va participa la funeraliile lui George Bush Sr, iar 5 decembrie va fi zi de doliu naţional în SUA
CITEȘTE ȘI Gorbaciov laudă rolul lui George Bush Sr. în a pune capăt Războiului Rece

The Guardian scrie că Biroul său a anunţat: „George Herbert Walker Bush, aviator al celui de-al Doilea Război Mondial, pionier al industriei petrolului din Texas şi al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a murit pe 30 noiembrie 2018. El avea 94 de ani şi a supravieţuit celor cinci copii şi soţii, 17 nepoţi, opt nepoţi şi doi fraţi. El a fost precedat în moarte de soţia sa de 73 de ani, Barbara; al doilea copil Pauline Robinson "Robin" Bush; şi fraţii săi Prescott şi William sau "Bucky" Bush. Aranjamentele funerare vor fi anunţate cât de repede posibil".

Deutsche Welle a realizat un filmuleţ despre viaţa lui George Bush senior.

CITEȘTE ȘI Iohannis: Preşedintele George H.W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România. A contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece

Fiul său, George W. Bush, care de asemenea a fost preşedintele SUA în două mandate, a emis o declaraţie în numele familiei sale: "Jeb, Neil, Marvin, Doro şi cu mine suntem întristaţi să anunţăm că, după 94 de ani remarcabili, dragul nostru tată a murit. George H.W. Bush a fost un om de cel mai înalt caracter şi cel mai bun tată pe care îl putea cere un fiu sau o fiică. Întreaga familie Bush este profund recunoscătoare pentru viaţa şi dragostea lui, pentru compasiunea celor care l-au îngrijit şi s-au rugat pentru tata şi pentru condoleanţele prietenilor şi concetăţenilor noştri ".

George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile. 

El a avut un singur mandat la Casa Albă, între anii 1989 şi 1993, în perioadă în care s-a prăbuşit Uniunea Sovietică şi au căzut regimurile comuniste din statele din Europa de Est. 

Republican, George H.W. Bush, a fost director al CIA la un moment dat şi i-a fost vicepreşedinte lui Ronald Reagan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.