Şeful Statului Major General rus, generalul Valeri Gherasimov, aflat la comanda „operaţiunii speciale” din Ucraina, a vizitat trupele care luptă în această ţară pentru a discuta despre următorii paşi după cucerirea oraşului Avdiivka, a anunţat miercuri presa de stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat marţi ca trupele ruseşti să înainteze şi mai mult în Ucraina pentru a consolida succesul lor pe câmpul de luptă după căderea oraşului Avdiivka, unde, potrivit acestuia, trupele ucrainene au fost forţate să fugă haotic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
CITEȘTE ȘI Putin îi cere lui Şoigu să continue să avanseze în Ucraina. Moscova revendică un nou succes pe front, după căderea "haotică" a oraşului Avdiivka

Gherasimov a fost prezentat în imagini în timp ce acorda medalii soldaţilor ruşi care au luptat pentru cucerirea Avdiivka şi a primit un raport de la comandantul responsabil de asaltul rusesc asupra oraşului ucrainean, general-colonelul Andrei Mordvicev.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat pentru CNN că Avdiivka nu ar fi căzut, dacă Kievul ar fi primit armele necesare, după ce pachetul de ajutor militar este blocat în Congres din cauza disensiunilor politice.

După eşecul Ucrainei de a străpunge liniile de front ruseşti din est şi sud, în contraofensiva de anul trecut, Moscova a încercat să macine forţele ucrainene chiar în momentul în care Kievul se gândeşte la o nouă mobilizare majoră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.