Generalul rus din cadrul serviciilor secrete Ghenadi Lopirev, condamnat de corupţie în 2017 şi care ispăşea peste nouă ani de închisoare la Colonia Penitenciară nr. 3, în regiunea Reazan (centru) - care deţinea informaţii despre construirea unei reşedinţe de lux, la Marea Neagră, a preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit în închisoare, dezvăluie agenţia rusă de presă RIA Novosti, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Ghenadi Lopirev ”s-a îmbolnăvit brusc” şi a fost trimis la un spital local, unde a murit la 16 august, dezvăluie RIA Novosti.

Potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, Lopirev a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de luare de mită ”în sumă de aproximativ şapte milioane de ruble (aproximativ 74.000 de dolari)”.

Lopirev a fost condamnat şi cu privire la deţinere ilegală de pistoale şi muniţie, potrivit RIA Novosti, o condamnare anulată în apel.

Generalul şi-a clamat nevinovăţia faţă de toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

Avocatul său, Ruslan Zahalujni, declara în timpul procesului publicaţiei ruse RBC că justiţia l-a găsit vinovat de o ”fraudă financiară legată de semnarea unor contracte de reparare a unor comunicaţii tehnice” a reşedinţei de vară a lui Putin, Bocearov Rucei, la Soci.

Institutul de Studierea Războiului (ISW) cu sediul la Washington cataloghează moartea lui Lopirev ”suspectă”.

”Surse interne susţin că Lopirev era «paznicul secretelor» construirii reşedinţei de la Gelendjik, la Marea neagră, a preşedintelui (rus Vladimir) Putin, supranumită adesea «Palatul lui Putin»”, potrivit ISW.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.