Rusia urmăreşte să străpungă apărarea ucraineană în sectorul Kupiansk-Lîman al liniei frontului din nord-estul Ucrainei, după o creştere bruscă a luptelor în această zonă, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video difuzată de forţele terestre îl arată pe generalul Oleksandr Sîrski întâlnindu-se cu trupele într-un loc neidentificat din pădure şi îl citează spunând că luptele din sectorul Kupiansk-Lîman din nord-estul ţării s-au "intensificat semnificativ".

"Inamicul se pregăteşte, se pregăteşte serios pentru acţiuni ofensive, aducând personal", declară Sîrski în imaginile postate pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Scopul principal este de a sparge apărarea trupelor noastre şi de a ne recuceri teritoriul", adaugă el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Forţele ucrainene au recucerit oraşul Kupiansk şi zonele din apropiere în urmă cu aproape un an, punând capăt unor luni de ocupaţie rusă după invazia pe scară largă a Moscovei din februarie 2022, dar forţele ruseşti au trecut din nou la atac în regiune.

Armata ucraineană a raportat, în actualizarea sa zilnică, că luptele s-au înteţit de-a lungul frontului de est, în special în jurul oraşului Kupiansk, precum şi în apropiere de Avdiivka şi Mariinka, în regiunea Doneţk.

Rusia a trecut la ofensivă în jurul Avdiivka săptămâna trecută, iar luptele de acolo au fost intense. Oraş important din punct de vedere strategic, cu o mare uzină de cocsificare, Avdiivka este situat la periferia nordică a regiunii Doneţk, ocupată în mare parte de Rusia.

Oficialii ucraineni au declarat în repetate rânduri că trupele ucrainene îşi menţin poziţiile în est.

Ucraina a lansat o contraofensivă în est şi sud la începutul lunii iunie, dar în peste patru luni a raportat doar câştiguri minore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.