Zece membri din aceeaşi familie au fost ucişi, sâmbătă dimineaţă, într-un atac aerian israelian la vest de Fâşia Gaza, au anunţat paramedici palestinieni, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre victime, se află opt copii şi două femei, ucişi pe când se aflau în locuinţa lor de trei etaje, situată în tabăra de refugiaţi Al Shati, potrivit paramedicilor din Gaza. 

"Ei (copiii) erau în siguranţă în casa lor, nu aveau arme, nu au tras cu rachete", a mărturisit Mohammad Abou Hatab, tatăl celor opt, la spitalul Shifa din oraşul Gaza. 

Copiii au fost ucişi "în timp ce purtau hainele lor de Eid ul-Fitr", a adăugat el, referindu-se la costumele purtate în timpul sărbătorii care marchează sfârşitul Ramadanului. 

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a denunţat într-un comunicat "un masacru odios în tabăra Al-Shati".

Armata israeliană a anunţat, noaptea, cel puţin cinci atacuri asupra întreg teritoriului Gaza. 

Printre ţintele vizate, potrivit unui comunicat al armatei, se află şi unul dintre cartierele generale din Taoufik Abou Naim, comandamentul forţelor de securitatea ale Hamas, precum şi către mai multe "locuri de lansare de rachetă" la nord şi la sud de enclavă şi de locuinţele "informaţiilor militare" ale Hamas. 

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene anunţa vineri 126 de morţi, dintre care 31 de copii şi 950 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza de luni.                

Mai mult de 2.000 de rachete au fost lansate pe teritoriul israelian de luni, ucigând 9 persoane, dintre care un copil şi un soldat, şi rănind 560 de oameni.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.