Poliţistul britanic însărcinat cu protecţia lui David Cameron şi-a uitat pistolul şi paşaportul său şi al fostului premier britanic în toaleta unui avion, semănând panică, dezvăluie presa britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactată de AFP, poliţia a declarat că ”este la curent cu acest incient care a avut loc în timpul unui zbor către Regatul Unit la 3 februarie”.

”Ofiţerul respectiv a fost demis din funcţia sa operaţională”, a anunţat Scotland Yard, precizând că ia cazul ”foarte în serios” şi că a deschis o anchetă internă.

Arma, un pistol semiautomat de tip Glock 19 - încărcat - a fost găsită chiar înainte de decolarea unui zbor de la New York la Londra, luni, de către un pasager care, şocat, a alertat personalul de la bord.

”Căpitanul a confirmat că s-a găsit un pistol, lucru care a panicat pe toată lumea”, a declarat un pasager citat de tabloidul The Sun.

”El a încercat să calmeze pe toată lumea explicând că legea îi autorizează pe ofiţerii de protecţie să aibă arme de mână în avioane şi că arma a fost predată gărzii de corp”, a continuat el.

În afară de arma sa, garda de corp a lui Cameron şi-a uitat atât paşaportul său, cât şi pe cel al lui David Cameron la toaletă.

Premier timp de şase ani, din 2010, David Cameron a declanşat referendumul din 2016 cu privire la Brexit.

După ce a făcut campanie în favoarea rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană (UE), el a demisionat la o zi după anunţarea rezultatului, în care tabăra ”Leave” a obţinut o victorie cu aproape 52% din voturile exprimate, şi s-a retras din viaţa politică.

Cameron benficiază de protecţie din partea poliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.