Statele membre G7 urmează să adopte miercuri un plan de angajamente pe termen lung faţă de securitatea Ucrainei, care să arate Rusiei că timpul este împotriva sa, anunţă miercuri consiliera Casei Albe în Afaceri Europene Amanda Sloat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această declaraţie multilaterală va transmite un mesaj semnificativ Rusiei cu privire la faptul că timpul nu joacă în favoarea sa”, subliniază Amanda Sloat.

Planul ”va ajuta Ucraina să construiasă o armată care să poată apăra şi descuraja orice atac viitor”, punând accentul asupra ”investiţiilor pe termen lung”, prrcizează ea.

Preşedintele american Joe Biden şio ceilalţi lideri G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Regatul Unit - se întâlnesc cu omologul lor ucrainean Volodimir Zelenski la sfârşitul summitului NATO de la Vilnius, în Lituania, pentru a anunţa acest pachet de garanţii de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.