Statele membre G7 se angajează vineri să pună capăt finanţării în străinătate a unor proiecte energetice fosile care nu au tehnologia de captare a carbonului până la sfârşitul acestui an, după ce Japonia, care refuza să se angajeze în acest sens, s-a răzgândit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne angajăm să punem capăt, până la sfârşitul lui 2022, oricărui nou ajutor public direct la nivel internaţonal în favoarea energiei fosile fără tehnologia captării carbonului”, anunţă ele într-o ”Declaraţie comună”, în urma unei reuniuni a minştrilor Mediului şi Energiei, la Berlin.

Statele membre G7 se angajează totodată, în această declaraţie comună, la o renunţare la cărbune în sectorul electric ”până în 2035”, în lupta împotriva încălzirii globale, prin ”renunţarea mondială la cărbune” 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.